Over ons

Over de brouwerij

Brouwerij Het Zwarte Pad is gevestigd in Zoetermeer en bestaat sinds januari 2019. Maar we waren al veel langer bezig in de keuken om recepten te ontwikkelen. Sinds 2020 hebben we een eigen locatie en installatie en kunnen we in onze brouwerij ongeveer 350 liter speciaal bier per keer maken! Onderaan deze pagina vind je een kort filmpje, waarin te zien is hoe wij de brouwerij aan het opbouwen waren. Ook zie je een aantal foto’s van onze brouwerij.

Over onze naam

Het idee voor onze naam komt van een gepersonaliseerd kinderboek wat René ooit als een kleine jongen had gekregen van zijn opa en oma. In het boek werd hij opgeroepen om zijn ridderlijke plicht te vervullen. Hij moest over het avontuurlijke zwarte pad lopen om in een fantasiewereld te komen van ridders, draken en andere monsters.

Met het zwarte pad nemen wij bier-avonturiers op sleeptouw en laten hen de avonturen en fantasie proeven die René vroeger tegenkwam op het zwarte pad. Ons motto is dan ook: bier met een verhaal!

Over de brouwers

Brouwerij Het Zwarte Pad is opgericht door René Vermond en Ian Koster. Kevin is sinds 2021 bij ons bedrijf ingestapt. Wij komen allemaal uit Zoetermeer en kennen elkaar van de middelbare school. We raakten snel goed bevriend en kwamen elke week wel bij elkaar over de vloer. Inmiddels zijn we al meer dan 11 jaar vrienden en gaan samen op avontuur met het zwarte pad!