Over ons

Over de brouwerij

Brouwerij Het Zwarte Pad is gevestigd in Zoetermeer en bestaat sinds januari 2019. Maar we waren al veel langer bezig in de keuken om recepten te ontwikkelen. Omdat we kersverse brouwers waren, hadden we eerst nog geen eigen installatie om bier mee te brouwen. Wat betekende dat we de installaties van andere brouwers moesten huren om ons bier mee te maken. Onze recepten ontwikkelde we volledig zelf in eigen keuken en als we gingen huurbrouwen stonden we zelf in de ketels te roeren.

Sinds begin 2020 hebben we een eigen locatie en installatie en kunnen we in onze brouwerij ongeveer 500 liter speciaal bier per keer maken! Hieronder vind je een kort filmpje, waarin te zien is hoe wij de brouwerij aan het opbouwen waren.

Over de brouwers

Brouwerij Het Zwarte Pad is opgericht door René Vermond en Ian Koster. Wij komen allebei uit Zoetermeer en kennen elkaar van de middelbare school. We raakte snel goed bevriend en kwamen elke week wel bij elkaar over de vloer. Inmiddels zijn we al meer dan 11 jaar vrienden en gaan samen op avontuur met het zwarte pad!

Over onze naam

Het idee voor onze naam komt van een gepersonaliseerd kinderboek wat René ooit als een kleine jongen had gekregen van zijn opa en oma. In het boek werd hij opgeroepen om zijn ridderlijke plicht te vervullen. Hij moest over het avontuurlijke zwarte pad lopen om in een fantasiewereld te komen van ridders, draken en andere monsters.

Met het zwarte pad nemen wij bier-avonturiers op sleeptouw en laten hen de avonturen en fantasie proeven die René vroeger tegenkwam op het zwarte pad. Ons motto is dan ook: bier met een verhaal!